Tabungan (^_~)

kawan-kawan meh follow Aida, nnt tinggalkan link jugak eh, nnt Aida follow blog kwn2 (^_~)

Total Pageviews

Thursday, December 30, 2010

Slim. Beauty. Health (^___~)

Assalamualaikum kawan-kawan sekelian... Apa khabar anda di sana? Aida di sini sehat walafiat hehehe

Ok, apa azam baru kawan2 ye? Hehehe sume org ada azam kan. N kebanyakkan wanita mestiii nk KURUS, nk TURUN BERAT. Aida sangat yakin azam tersebut! hehehe

OK, kali ni Aida nk kongsi ye... (actly aida bkn pakar pon, hehehe dlu tak ngaji kos dietetik hehehe- ngaji kos yg bercakap tu yang bercakap merepek2 hehehe) - tapi ckp melalui pengalaman tak salahkan.. Tu lagi baik Aida rasa sbb kita lagi senang nk wat orang percaya... (cth: klu org jual ubat, dungdang2 duk kempen ubat dia tapi dia tak makan pon, korang caye ke nak beli? tak cayekan... hehehehe) (^__~)


Sile makan TOMATO supaya kulit cantik... (jgn jd mcm Cikgu Shuhada, dia tak mkn sbb dia ckp TOMATO rasa mcm besii) kehkeh dia mmg peberet dia makan besi time lapar.. thihihi upssss
KISAH BENAR BERMULA....

Pada suatu masa dlu, Aida penah g slimming centre dan bayar ribu riban... (slimming centre itu dirahsiakan) tapi femes n artis2 banyak g... Dia mahal wooo, tapii mungkin stubborn fat aida ni sayang nk tinggalkan Aida, dia masih lekat di situ huhuhuhu....

Tape2.. meh Aida nk kasi tips, korang tayahla g slimming centre pape, sebab last skali apa yang dorang suruh buat ialah:

1. Kurangkan MAKAN
2. Banyakkan BERSENAM
3. Minum air dengan BANYAK

okeh... meh Aida kasi plan yang slimming centre Aida kasi dlu. Plan ini dinamakan:

14 DAYS HIGH PROTEIN DIET

Sebelum bagitau menu, aida nk perkenalkan protein diet kepada kawan-kawan sume.... Protein diet ni sbenanya bagus tapi TIDAK ELOK DI AMALKAN DALAM JANGKA WAKTU yang PANJANG... Sbb nnt buleh mendatangkan kerosakan ginjal.. Sbb emmm sebab emmm lupe.. nnt aida google kan tepekkan dkt cni kan.. hehehe (masalah klu loyer nk ckp spt seorang yang mempunyai dietician degree!) thihihi

nasib aida sangat baik sbb Syikin (dlu customer Aida, skrang dia dh ngaji jauhhh tak takmo lagi beli tudung Aida hikhikhik, gurau je shikin (^__^)) bakal DOKTOR dh explen pasal kerosakan buah pinggang ni.... OK, aida copy n paste ye shikin... (tengkiu veri much tau laling.... nasib baik, klu akak nk explen sume ni abis sume benda akak goreng hehehe)

***********************************************************************************
OKEH, Kita Flash Back balik pembelajaran kita....
SOALAN: ngape taleh amalkan high Protein diet ini dalam JANGKAMASA yang lama.... ini jwapan sebenanya taw... Korang jgan GIGIL plak baca eih (^__^)

long term high protein diet can cause kidney failure. the reason behind it is buah pinggang kita antara organ penapis darah yg paling penting.sgtlah penting utk darah kita ditapis sbb setiap hari.(sbb tu org yg sakit buah pinggang kene wat hemodialysis=cuci darah 1-2 kali sebulan sbb buah pinggang die dh rosak). n dalam kes ni,kenapa die rosak? sbb saiz molecule protein adalah antara yg terbesar dimana buah pinggang terpaksa membuat kerja yg agak berat utk menapisnya drp keluar dr badan dalam bentuk air kencing. kalaulah banyak sgt protein yg buah pinggang kene tapis, mestila buah pinggang akn mengamuk kn sbb kerje die makin berat. huhu, n bile die da mengamuk, akn ngajuk n xnk berfungsi lagi dah which result in KIDNEY FAILURE. Kalah da msuk tahap ni, mmg alamatnye kene cari org derma buah pinggang kt kita la.
 
 Trima kasih byk2 tau syikin... (^_^)

KESIMPULAN: (hambik, mekda nk jugak enterprem, nk wat kesimpulan la plak...- hahaha gediks)

Sememangnya di AKUI high protein diet ini boleh cepatkan proses turun berat badan.. tapi TALEH amalkan lama tau.. Sbb klu dh 2 tahun duk hari2 amik protein je, tade zat lain seperti emmm gapo eih (ni nk stat blasah ni) spt dlm piramid makanan tuu... (Sume tau kan piramid makanan) nnt buah pinggang jd penat tiap2 hari kena bekerja keras utk mengerjakan SANG PROTEIN lama2 bila dh penat buleh sebabkan ia rusak, yakni tak berfungsi.... Haaa ngerikan... (cth paling senangla: mesin membuat VCD haram (hahaha, ni je tpk) klu dh 24jam duk buat CD tak berenti2 lama2 mesin tu jem, sbb dia pon penat- pahamkannn (^__^)

Oleh yang demikian, Kawan-kawan kena selang seli tau diet high protein dengan cara pemakanan yang SEIMBANG - ini adalah ajaran DR REEZ yang telah aida cilok: alamak, lupe wish, (tahniah DOKTO.... Slmt Pengantin baruuu, Semoga bahagia ke anak cucu)

DOKTO REEZ kata, High Protein Diet ni taleh berterusan dibuat. Ok, katakan sebulan buat DIET HIGH PROTEIN, rehat seminggu@2minggu, amik makanan ikut piramid makanan plak, tapiii portion kena kecik dan kerap. (time ni klu rs nk makan karbo amik ckit, nk makan buah mkn, nk makan pape makan, tapi jgn plak duk mkn MCD dan cekedis tiap2 harii) hehehehe

haaa pastuuu lepas 1@2 minggu stat balik Diet Protein, selang seli cam gini tape..... haaaa cubela ye.... 

***********************************************************************************


OK apa yang perlu DIELAKKAN ialah makanan yang:
1. Pedas
2. Masam
3. Masin
4. Sejuk
5. AJINOMOTO
6. Potato
7. Kangkung
8. Jagung
9. Kek
10. Soft Drinks
11. Apa-apa jenis buah (especially: mango, betik)
12. Makanan berminyak/deep Fried
13. Carbohydrates(eg: nasik, mee, bihun, kentang, biskut, roti dll)
14. Seafood
15. Ikan masin, telur Masin

(huhuhu sume TALEH MAKAN kan... hehehe alaaaa jgnla merajuk kawan2 sume makanan ni mana ada khasiat. Nasik jgn amik dlu, 14 hari try tayah amik, amik je benda2 lain.. Byk je dlm muka bumi ALLA swt ni yang sedap2... Haaa tak baik merungut!! (^__~))

OKEH MENU nya spt berikut:

Breakfast
Segelas susu SKIM@ Low Fat Milk (Air kosong pun buleh, lagi baikk!!)
1@2 hard Boiled egg (takmo yg kuning telo tu tau, bnyk kolestrol!) atau
Sosej (digalakkan ayam)- direbus/ grill/ goreng pun buleh tade masalah tapi takmo minyak2 byk

INGAT: minum air PUTIH satu gelas penuh.. itu yg penting!! (air mau banyak yer) - satu hari kena minum 3liter air tau... tape sampai terkencing2 pon sebab air pon buleh buat kita kenyang tau... kadang tuu perut kita kompius tatau lapar nasik atau badan tak cukup air.. so kita tipu jela badan, minum air byk2 pastuu kita akan KENYANG!! (bagus tak idea I?) thihihihi

Pesanan penaja: digalakkan amik sarapan jam 7 atau 8 pagi.. takmola breakfes jam 10 pagii.. Dalam diet, taleh skip meal tau.
MOTTO kita: makan sikit2 tapi kerap - sebab ini yang boleh tinggikan metabolisma. Apa itu metabolisma?? hehehe ni kena dlm kursus akan dtg hehehe

psst: kamu boleh amik telur tu sebijik2, katakan sebijik jam 7, sebijik lagi jam 10. erkkk tak cukup? oklahh kul 10 kamu amik lettuce okeh? amik salad tanpa apa2 dressing spt mayonese okeii (^__~)

LUNCH (12pm-1pm)
Sayur-sayuran tak kesah bape banyak, kecuali kangkung ye kawan2. Buleh amik bayam, salad pon buleh. tapii tanak dressing @
Yong Tau Foo @
Ayam yang bahagian dada (breast) yang disteam tanpa kulit @
Ikan @
Fish ball sup

INGAT: minum air PUTIH satu gelas penuh.. itu yg penting!! (air mau banyak yer) - satu hari kena minum 3liter air tau...

haaa waktu jam 3-4pm kamu musti laparkan... makan la pape snek.. upss snek bukan maksud cekedis tau.. Snek ni Snek yang sehat spt lettuce@ pape yang ringan

Dinner(before 7pm) - haippp jgn skip dinner: Diet Rasulullah mana skip dinner- sape2 yang tinggal makan malam akan dimamah usia tau... dan dapat penyakit haaaa takut? kena la makan, tapi jgn mkn mcm buaya mkn spt MANUSIA ok! (^_~)

MEnu DINNER:
Sayur, tak kesah banyak mana pon n masak la mcm2 mana pon. sup sayur ke, sayur yang ala2 kuah ladna ke papelaa janji kamu berselera
Steam beancurd with chiken (tauhu telo yang cina tuuu, sdp tau) @
Ikan bakar  @
Pape yang dipikirkan sesuai

INGAT: minum air PUTIH satu gelas penuh.. itu yg penting!! (air mau banyak yer) - satu hari kena minum 3liter air tau...

Haaa lepas pukul 8 takmo minum air bergelen2 lagi tau... sbb bila dh pas pukul 8 kamu minum 14 gelen pon takkan byk terkencing2 spt tgh hari tadi.. so minum sikit2 je ok!

Tdo musti cukup. Pukul 10 tdo.. haaaa? tak biasa tdo awal? Biasakan, kamu nk cantik kena REHAT yang cukup tau (cet aida ckp mcm dia cantik je!)
(Aida mmg tak cantik tapiii ni ajaran yang slimming centre tuu, so Aida kongsi cni, mana tau nnt ilang kertas dia bagi tu leh refer cni) hehehehe (^__~)

haaa korang mesti rasa DIET ni mcm Teruk Gila kan... Haaaa tau pon teruk, nilah Diet Slimming Centre tuu.. Tapi kamu bila dh stat buat, rs mcm buleh je tahan, tade laa sampai meninggal dunia thihihhihi...

dluu masa Aida duk ulang alik ke slimming centre tuu byk gile turun(korang musti tak caye sbb tgk Aida GEBU je manjang kan thihihi) alaaaa caye jelaa hukhuk, btolll byk turun, tau tak sbb apa diet protein mmg cpt turun??

Sebabnya adalah... alamak, baru sedar entri kali ni dah sangat pjg, kita sambung lain kali... Jumla kita berdiet, haaa kan BULAN 6 kamu nk kawen hehehe... Kenala kuruskan... (terasala tuu org yang nk kawen bulan 6 thihihihi) (^__~)

nnt masa terluang Aida cite lebih lanjut pasal diet ni k.. kamu buat je dlm masa 14 hari dlu, 14 hari lagii aida gtau nape taleh buat lama2 diet protein ni okeii? babaiiii.. Sampai ketemu lagiiii (^_~)


 Ini Aida dan Cikgu Shuhada bergelak2 ketawa di Melaka... Kak ifa yang amik gamba, alamak, gamba kak ifa tade, nnt next post kita kasih bubuh gamba kak ifa hehehe
 Ini keje part time mekda jaga toilet dkt CAMERON.. Yeay3 Aida ada kes di IPOH next wik. Aida nk g IPOH, nk kutip hasil tanaman ayah angkat Aida dkt Cameron... hehehe (kak ifa... u tanak g ke? thihihihi)- sape nk g buleh, tapi tak muat keta I sebab keta i dh penuh hasil2 ladang bapak angkat Aida (ayat mcm tanak kasi ikut hikhik (^__~))

70 comments:

Anonymous said...

aida.. gila x blh blah diet u.. ELAK= pedas, masin, masam, seafood??!!! gile tu semua pebret i tau.. huahua

p/s: siapakah yg akan berkahwin bln enam itu? jeng3x

Jiha said...

aida, org yg komen kat atas tu i tau.. hehe

Nur Aida said...

Haaaa kak jihaa... Tau tape... Tak bleh blah kan. Byr mahal2 sume takbleh mkn. Tapii awl2 je rs tak leh blah lama2... Ok, tapii u tayah kak jihaa!!

C-kin a.k.a Syikin said...

k aida.. huhu.. sy nk kongsi sikt. betolla k aida ckp mse part awal tu yg long term high protein diet can cause kidney failure. the reason behind it is buah pinggang kita antara organ penapis darah yg paling penting.sgtlah penting utk darah kita ditapis sbb setiap hari.(sbb tu org yg sakit buah pinggang kene wat hemodialysis=cuci darah 1-2 kali sebulan sbb buah pinggang die dh rosak). n dalam kes ni,kenapa die rosak? sbb saiz molecule protein adalah antara yg terbesar dimana buah pinggang terpaksa membuat kerja yg agak berat utk menapisnya drp keluar dr badan dalam bentuk air kencing. kalaulah banyak sgt protein yg buah pinggang kene tapis, mestila buah pinggang akn mengamuk kn sbb kerje die makin berat. huhu, n bile die da mengamuk, akn ngajuk n xnk berfungsi lagi dah which result in KIDNEY FAILURE. Kalah da msuk tahap ni, mmg alamatnye kene cari org derma buah pinggang kt kita la. so, itu la mklumat yg sy nk kongsi kt cni since sy belajar bende ni sume, sy saje la nk share kt akak n sume. :)

Nur Aida said...

Syikin: haaaa sib baik syikin ada, tlg kak aida.. kak ni memang main bantai je ckp hehehe.. Tq tau laling.... Akak copy dan paste ye.. Duk india lagi ke ni?

C-kin a.k.a Syikin said...

happy to share. :)
haah, still kat india.. besela, nk jd doc, lame jgk kene ngaji (5tahun). nak sgt beli tudung k aida!! nnt sy balik bulan 3 ni sy mmg da bniat nk beli. especially tudung 2 tone. mmg fevret tdg jenis tu. ade stock lg x??

Anonymous said...

I've as a last resort liked things like sand clocks, lava lamps, and the like to good of rightful dish out space staring at it as a form of catharsis. In a opportunity, it helps me with meditation, to free emphasis and decent think just about nothing. That's why since I was a kid, a substitute alternatively of dolls and cars I've perpetually at ease more of such pieces like sand clocks, lava lamps, dulcet boxes etc. So I was most enchanted when I establish the[url=http://www.dealtoworld.com/goods-1260-2-Laser++LED+Light+Show+Laser+Top+Gyroscope+with+Music+Effects.html] 2-Laser + LED Light Appear Laser Crown Gyroscope with Music Effects[/url] from DealtoWorld.com under the aegis the Toys section. It's like a musical belt, a spinning head, and a moonlight show all rolled into one. Which is spectacular amusement! The gyroscope pleasure concoct after in the air a minute. The laser light show with accompanying music makes this gyroscope a rather unequalled toy that my friends get also been most amused with.

My dogs are also beautiful outr?around the laser gyroscope I got from DealtoWorld.com. They each occupy oneself with the gyroscope as it spins, although at first place they kept barking at the laser light boast, and also because it produces music. But after they got used it, they've stopped barking but just maintain following the gyroscope whenever I start spinning it. Kids are also attractive amused by it. Occasionally it's proper to have fun toys on all sides the lineage so that you can desert the small on while the kids are being amused or playing with it while you count prepare foodstuffs or fall heir to changed. The gyroscope is one such trinket with this purpose.

The gyroscope I bought from DealtoWorld.com has a dragon as a pattern on it, and produces a gegenschein indicate with red, blue, and common colours. Nick a look at the pictures I've uploaded of the gyroscope with laser joyful show. The music produced from the gyroscope is not that great but good enough to consider any chic roomer to the house. The gyroscope is red and black, making it look extraordinarily cold, and slightly macho with that dragon imprint.

The music dismount attack make clear gyroscope runs on 6 LR44 batteries, which are replaceable anyway. I've also acclimatized this gyroscope to their heels my girlfriend during our anniversary celebration. I did the cheesy thing of decorating the hostelry latitude with roses and when I led her in, I started up the gyroscope as rise so that the laser insight clarify produces a ideal effect. I also had some battery operated candles so all the moonlight effects created a sort of dreamt-up atmosphere. She loved it, at near the custom, to my relief. I also bought the candles from DealtoWorld.com. These days it seems to be my oversight shopping locality in favour of all gifts and ideas in support of fancied occasions.

Since Christmas is coming, this laser light make clear gyroscope can perhaps be a momentous Christmas gift looking for the toddler or even the mollycoddle! Alternatively, the gyroscope can altogether be a kindly reckoning to the established Christmas decorations. I can presume placing it just about the Christmas tree and perchance spinning it when guests reach in the house. Looks like [url=http://www.dealtoworld.com]DealtoWorld.com[/url] is getting my function anyway again!

Anonymous said...

Hi,

I begin on internet with a directory

Anonymous said...

bile nk smbung cter pasal diet ni kak aida...?? da lame sy tgu....sy berminat la dgn cara diet akak ni

Nur Aida said...

Yang... Sowiii dh lama tak update.. U dh try ikut diet ni? :)

Anonymous said...

ikut gak..agak berkesan lorhh..heheheh nty continue ek ag..

Anonymous said...

ambien without prescription generic ambien vs ambien - ambien sale no prescription

Anonymous said...

cheap xanax xanax kidney pain - order xanax online canada

Anonymous said...

buy diazepam molecular mass diazepam valium - safe buy diazepam online usa

Anonymous said...

can you buy ambien online side effects of generic ambien cr - generic ambien yellow

Anonymous said...

buy valium without rx purchase valium online overnight - valium online nz

Anonymous said...

diazepam 5mg what does valium do for you - diazepam 5mg nebenwirkung

Anonymous said...

ambien sleep online pharmacy review ambien - ambien sleep driving

Anonymous said...

generic xanax pristiq xanax drug interactions - xanax 2mg recreation

Anonymous said...

buy generic ativan ativan and xanax together - withdrawal 2mg ativan

Anonymous said...

xanax online pharmacy saliva drug test detection times xanax - xanax side effects upset stomach

Anonymous said...

buy xanax online cheap xanax 2mg for sale - xanax for performance anxiety

Anonymous said...

buy ativan online buy cheap ativan online - ativan and high liver enzymes

Anonymous said...

ativan medication . 5mg ativan and alcohol - ativan dosage panic attacks

Anonymous said...

buy ativan online order lorazepam no prescription - order lorazepam online cheap

Anonymous said...

where to buy xanax online xanax 2mg alcohol - buy xanax vancouver

Anonymous said...

diazepam online safe place buy diazepam - what's difference valium diazepam

Anonymous said...

buy xanax online no prescription xanax online visa - xanax positive drug screen

Anonymous said...

buy valium online order valium mexico - valium narcotic drug

Anonymous said...

ambien online no prescription ambien side effects in women - ambien side effects vision

Anonymous said...

buy carisoprodol soma medication wiki - carisoprodol recreational erowid

Anonymous said...

carisoprodol online buy generic soma - assistir soma todos medos online

Anonymous said...

buy ambien online ambien pill street value - ambien side effects dry eyes

Anonymous said...

valium depression valium 10mg value - what does valium pills look like

Anonymous said...

ambien online purchase does ambien 10mg look like - what is ambien used to treat

Anonymous said...

buy valium online valium drug family - buy valium topix

Anonymous said...

Blogger: ~Be Elegant~ - Post a Comment cheap ventolin - generic ventolin http://www.ventolinforsaleonline.com/#generic-ventolin

Anonymous said...

Blogger: ~Be Elegant~ - Post a Comment order lorazepam - purchase ativan http://www.ativanonlineoffer.com/#purchase-ativan

Anonymous said...

Blogger: ~Be Elegant~ - Post a Comment purchase ventolin online - ventolin online pharmacy http://www.ventolinforsaleonline.com/#ventolin-online-pharmacy

Anonymous said...

Blogger: ~Be Elegant~ - Post a Comment lorazepam online pharmacy - lorazepam for sale http://www.ativanonlineoffer.com/#lorazepam-for-sale

Anonymous said...

AntibOntona order ativan - ativan without prescription http://www.lorazepamonlinesales.com/

Anonymous said...

Blogger: ~Be Elegant~ - Post a Comment soma online without prescription - buy cheap soma online no prescription http://www.emprendiendoideas.com/#buy-cheap-soma-online-no-prescription

Anonymous said...

Blogger: ~Be Elegant~ - Post a Comment acomplia diet pills - buy acomplia online http://www.a6soft.com/#buy-acomplia-online

Anonymous said...

Free Online Drug Dealer Games cheap prednisolone - cheap generic prednisone http://www.prednisone4sale.com/#cheap-generic-prednisone

Anonymous said...

Workforce Management Shoppers Drug Mart prednisone sale - prednisone without prescription http://www.prednisone4sale.com/#prednisone-without-prescription

Anonymous said...

Hello, azithromycin no prescription - zithromax for sale http://www.zithromaxonlineprice.com/#zithromax-for-sale

Anonymous said...

Intercept Drug Tests acomplia pills - buy rimonabant online no prescription http://www.buydiscountedisotretinoin.net/#buy-rimonabant-online-no-prescription

Anonymous said...

Hello, imitrex online pharmacy - order imitrex online http://www.oparticular.net/#order-imitrex-online

Anonymous said...

Hello, buy effexor without prescription - effexor pills http://www.effexorcostonline.com/#effexor-pills

Anonymous said...

Wichita Falls Tx Drug Rehabs buy topiramate online no prescription - cheap topamax http://www.topamaxdiscount.com/

Anonymous said...

Dairy Research Medicine buy topiramate online no prescription - cheap topamax http://www.topamaxdiscount.com/

Anonymous said...

dalsCleax cheap cymbalta - generic cymbalta http://www.cymbaltadiscountprice.com/#generic-cymbalta

Anonymous said...

dalsCleax carisoprodol online no prescription - carisoprodol 350 mg http://www.recipesandfamily.com/#carisoprodol-350-mg

Anonymous said...

Cholesterol Medication Colestid phentermine diet pills - phentermine for cheap http://www.intraart.com/ - [url=http://www.intraart.com/]generic phentermine 37.5 [/url]

Anonymous said...

Clinical Pharmacology Drug Cards diflucan cost - diflucan for sale http://www.aftermarketcaddy.com/, [url=http://www.aftermarketcaddy.com/]diflucan online [/url]

Anonymous said...

Pharmacuetical Drug Reference imitrex price - sumatriptan price http://www.brawr.net/ - [url=http://www.brawr.net/]sumatriptan no prescription [/url]

Anonymous said...

tfv generic maxalt - cheap maxalt http://www.maxaltonlinesale.net/#rizatriptan-cost, [url=http://www.maxaltonlinesale.net/#rizatriptan-cost]maxalt cost [/url]

Anonymous said...

tni lipitor online no prescription - buy atorvastatin no prescription http://www.lipitordiscountonline.net/#lipitor-medication, [url=http://www.lipitordiscountonline.net/#lipitor-medication]cheap atorvastatin online [/url]

Anonymous said...

tni [url=http://www.prozacbuynow.net/#cheap-prozac-online ]buy prozac online [/url] - prozac price - cost of prozac http://www.prozacbuynow.net/#buy-generic-prozac-online-no-prescription ,

Anonymous said...

tmd buy zithromax online no prescription - buy generic azithromycin http://www.zithromaxonlinerx.net/#cheap-zithromax, [url=http://www.zithromaxonlinerx.net/#cheap-zithromax]zithromax for sale no prescription [/url]

Anonymous said...

xrh atomoxetine no prescription - strattera for sale online http://www.stratteraforsale.net/#strattera-for-sale-online , [url=http://www.stratteraforsale.net/#generic-strattera-no-prescription ]generic strattera no prescription [/url]

Anonymous said...

Hello, buy zolpidem - ambien no prescription http://www.ambienonlineprices.com/#ambien-no-prescription , [url=http://www.ambienonlineprices.com/#zolpidem-online ]zolpidem online [/url]

Anonymous said...

1 cymbalta for sale - cymbalta sale http://www.cymbaltabuyonline.net/#cymbalta-for-sale, [url=http://www.cymbaltabuyonline.net/#cymbalta-for-sale]cymbalta cost[/url]

Anonymous said...


2 duloxetine online - duloxetine online http://www.cymbaltagenericonline.net/#duloxetine-online, [url=http://www.cymbaltagenericonline.net/#duloxetine-online]duloxetine online[/url]

Anonymous said...

3, klonopin online sale - clonazepam online no prescription http://www.klonopinsaleonline.com/#buy-cheap-klonopin, [url=http://www.klonopinsaleonline.com/#generic-klonopin-online]klonopin online sale[/url]

Anonymous said...

2013 Imitrex Online - generic sumatriptan http://www.cheapimitrexbuy.net/#imitrex-online, [url=http://www.cheapimitrexbuy.net/#imitrex-no-prescription]Cheap Imitrex[/url]

Anonymous said...

Hi, cheap accutane no prescription - buy isotretinoin online no prescription http://www.twincitiescheap.com/, [url=http://www.twincitiescheap.com/]isotretinoin for sale [/url]

Anonymous said...

Li, Buy Provigil - cheap provigil http://www.provigilbenefitsonline.net/, [url=http://www.provigilbenefitsonline.net/]Provigil Online[/url]

Anonymous said...

2, [url=http://www.zvigen.com/]Ativan Online[/url] - Cheap Lorazepam - buy ativan online http://www.zvigen.com/ .

Anonymous said...

5, [url=http://www.nexiumpricewatch.net/] Cheap Nexium [/url] - Nexium Online - buy nexium http://www.nexiumpricewatch.net/ .