Tabungan (^_~)

kawan-kawan meh follow Aida, nnt tinggalkan link jugak eh, nnt Aida follow blog kwn2 (^_~)

Total Pageviews

Friday, August 3, 2012

RESEPI DIET PROTEIN : RESEPI IKAN BAKAR SEDAP (^__~)

Aida masih lagi berdiet protein dan di sulami dengan ALPHA LIPID SDII .
IKLAN KEJAP:

 klu nak APLHA LIPID ni boleh beli ngn kawan Aida dia jual RM 150 saaaangat MURAH!!!Harga pasaran RM 180

Jum beli ngn dia. Ni no hp dia, MIMI 0132508761. Mimi duduk area Shah Alam boleh COD terus dengan dia. klu pos pun blh tambah sikit harga pos je, lagi jimat dari harga pasaran 180 heeeee (^__~)


Okeh, berbalik pada DIET PROTEIN ni, yang bestnya diet protein ni kita boleh makan LAUK!! Bagi yang masih tatau apa itu DIET PROTEIN, boleh rujuk entry lepas aida yang ini SLIM, BEAUTY, HEALTY Tapi tinggalkan nasik(alaa nasik bkn best pon)-sedapkan hati :) Okei harini nak kongsi resepi ikan bakar... Tak sengaja sebenarnya buat sbb tengok serai ada, limau purut ada ON jelah

Walaupun gamba tak menarik, tapii rasanya YA ALLAH sedapnyeeeeeee SERIUSSS!!

Sesuai untuk semua jenis IKAN.

Bahan2:

1. Ikan (Aida guna ikan kerapu)

2. Bawang merah (6biji) +bawang putih(3ulas)
3. Halia(3ruas)
4. Serai(6-sebab serai aida versi kurus)
5. Daun Limau purut(sesedap rasa)
(bahan-bahan ini diblend)-Bahan blend A

6. Cili Kering
(diblend asing dr bahan di atas)

7. Asam jawa
8. Gula melaka
9. Garam & Gula

Cara-cara:

1. Tumis bahan blend A sampai bau wangi dan masak(lama pun takpe sikit baru sedap)
2. Masukkan cili kering yang diblend kacau sebati
3. masukkan gula melaka, air asam jawa, garam gula
4. Masak sampai masak(apakah ayat ni huhu)
5. Pastuu amik ikan lumurkan n balut ngn aluminium foil dan bakar

Hasilnya... Taraaa (gamba biasa2 je tapii rasanya uuuhhhhh SEDAPPPPP!! ni inspirasi ikan bakar skinchan)

sesuai jugak untuk ikan pari, kerang, siakap dan lain2

Aida makan buka ni je. TAPIII 2 ekor hihihi... Ehh lupe nk gitau, SAYUR HIJAU tu namanya LETTUCE, Ikut Dr Rizal. Sayur ini adalah sayur yang paling baik untuk di ambil sbb sangat 0 Kalori (ehh btol ke 0 kalori lupee)-tapii Dr Rizal kata boleh makan baanyakk-baaanyak plus sayur ni SEDAP!! :) Nasik tak makan sbb diet protein dan air manis tak minum. Cubalaa... Aida baru turun 8kg n skrg 60. Klu bleh nk turun sampai 55 huuuhuuuu (^__~)

6 comments:

Effa said...

Salam kenal,

wah..bagus ni kena trai..saya baru nak try alpha lipid ni..so memang tercari2 lah resepi untuk diet protien..best la awak dah turun 8 kg..same la kita, nak dapat berat ideal 55 kg..tapi kena disiplin tinggi woo..hehehe
kalau tak keberatan jenguk la blog saya ye..bleh share2 lagi,,
http://effaismail.blogspot.com

Nur Aida said...

salam.. hehehe aida ni lambat btol bab komen... mcm mana diet? ok tak? huuuu aida skrg baru stat balik huhu teruk gile perangai huhuhu

Anonymous said...

berapa lama awak diet protein untuk turun 8 kilo tu.... air begula mmg x minum ke??

Eniez said...

Saya dah try resepi sgt sedap dan husband pun suka dgn masakan ni....sy pun diet sdii erm sgt berkesan

Anonymous said...

For most up-to-date information you have to
pay a quick visit world wide web and on the web I found this
web site as a finest web page for hottest updates.

my web page: special compilation

Anonymous said...

Thanks for ones marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you're a great author. I will always bookmark your blog and definitely will come back later in life. I want to encourage that you continue your great job, have a nice evening!

Feel free to visit my blog post :: special compilation