Tabungan (^_~)

kawan-kawan meh follow Aida, nnt tinggalkan link jugak eh, nnt Aida follow blog kwn2 (^_~)

Total Pageviews

Wednesday, July 6, 2011

Cerita Pantang Mekda yg tak keruan (^___~)

Salam...

Hi kawan-kawan... Kita bertemu lagi di dalam blog berurusniaga yg telah menjadi blog ROJAK meneceritakan mengenai baby Aida HANNAH. Aida bkn ape, dlm pantang ni taleh bgerak kena baring je tu kebosanan melanda diri...

Sebenarnya, hehehe jaitan Aida ada masalah skrg sbb Mekda ngade sangat nk bergerak aktif di masa pantang... Hahaha kunun tanak manjakan badan, jd basuh kain, jemur kain, kemas bilik, sterika baju, jalan laju, cuci tandas dan segala bagai pekerjaan dilakukan pada hari 1-4 selepas bersalin. Hari ke-5, lepas cukur jambul Hannah aiyakkkk Aida sakit2 dan takbleh bangun hoho... G klinik jeng3 skaliii ada koyakan hukhuk... Aida prasan antara sbbnya aida pakai PAD MADAME, PUREEN. Pad tu tebal, lebar, n panjang. Aida plak pakai barut sampai punggung tu yg sedap berjalan laju... Sekali hambikkk melecet dan siap kecederaan dan benang jaitan pon nk terkopek... So skrg kena duduk baik2 selama 2 minggu setelah diberi suntikan di buntot awwww hehehe(padan muke!)

 ahaaaa PAD KOTEX ni adalah di sarankan... (^___^)

 Yg ini, TAK DISARANKAN.... hukhukhuk sakit woooo... PAD nilah yg menyebabkan koyakan berlaku!! sbb dia lebar n pjgg!! haaa ibu2 mude, meh cni nk gtau, darah nifas ni kuar sama je mcm darah haid, bkn byk mcm air terjun eih.. sbenanya, pakai pad biasa yg hari2an tu pok ok!! (dengarlaa ckpku... jgn salah beli naaa) (^__~)

Nasihat yg ingin diberikan kepada adik2 dan ibu-ibu mude, silala berpantang elok2 ye... Tgk dah jadi mcm Aida dh sakit baru nk insaf. Elok2 tdo atas katil empok kena turun takhta atas lantai sbb taleh gerak2 hahaha... Katilkan berspring klu kita gerak2 nnt problem tambahan pula jaitan aida dh nk terbukak hahahaha padan muke mekda kali ke-2 hahahaha...

Saranan mekda disini, pakai je pad biasa yg time kita period tu@yg kotex bertali tu, tayahla beli yg tetebal n pjg hahaha kunun byk sgtkan darah. Hehehe ekceli darah tadela byk sgt, biasa2 mcm normal period je... Kadang kita ibu muda ni over poyo, denga cite org tu camtu, dgr cite org ni camgini kita pon poyo2 beli brg2 yg kunun paling bagus... Nahh skrg inilah hasilnya hahaha...

Tu saje dlu... Kena rehat jap, nnt mak Aida marah hehehe...





Gamba Hannah masa memuuulaaa lahir... Ni dkt hospital lagi ni...(^___~)
- Posted using BlogPress from my iPad

2 comments:

PINKMARGENTA said...

salam aida,dah lama akak xdtg blog awk.dulu akak selalu beli tudung dgn awk yg waida ghazali tu..tupt tup tgk awk da jadi mak org..congrats ye..nway masa pantang ni pakaila korser premium beautiful..elok utk org tgh berpantang..mengetatkan alat sulit dan bagi badan slim balik..nway juz email akak ye.take care mommy!

Nur Aida said...

salam kak :)
hehehe ok2 nnt pape aida kontek kak okei... Ada tpk nk beli jgk.. nnt aida cari kak okei :)