Tabungan (^_~)

kawan-kawan meh follow Aida, nnt tinggalkan link jugak eh, nnt Aida follow blog kwn2 (^_~)

Total Pageviews

Tuesday, October 14, 2008

SPRAY UTK MUDAH BENTUKKAN SELENDANG

Kawan-kawan... Aida uplodkan gambar spray yang Aida gunakan nak bentukkan selendang..

Awal2nya Aida gunakan lilin, tapi lepas Ein cakap dkt Aida mengenai spray yang leh mudahkan bentuk selendang, Aida pon beli spray ni... harganya tak mahal, RM 6.90 shj, aida bli dkt carrefour(memana pon ada actly (^_~) )





- ini dia spray tersebut (^_^)



Cara nak gunakan spray ni:

1. memula ironkan selendang spt biasa

2. agak2 bahagian selendang yang kita akan berada dkt kepala kita(tipsnya, lipat 3 segi dlu, then spray selendang tersebut dkt kawasan muke)

3. iron seperti biasa

PERHATIAN!!!
jangan gunakan iron yang terlampau panas, nnt leh rosak selendang, sedang2 je panasnya ok (^_^)





- aida beli yang berkanji sebab kita nak bagi selendang tu ckit keras n mudah nak bentukkan selendang tu




14 comments:

~ChEnTa~ said...

wahh..akan ku beli.

kita baru beli lilin sekotak.
hehehhe

n a d e a said...

hheeee ;)
nad pn pkai starch ni.
can't live without it.
sgt2 bergune. even gne pd baju pn bleh.

Nur Aida said...

waa wee~~~ cik chenta dah beli sekotak lilin hehhee, takpe2 lilin boleh digunakan time takde latrik (^_~)

nabea: hehhehe aida pon suke spray ni. now ni sume tudung aida spray kasi lagi senang bentuk (^_^)

-NuNa- said...

im using dis also..n ade satu brand lagi..its help me lots

nadxoxo said...

dear cik aida,

lepas je baca entri ni kat opis, tros g beli pas keje..haha. thanks for this info!

Nur Aida said...

nuna: yea, mmg bagus spray ni, senang je kan :)

nadxoxo:
oho, semangat nad, hehhehe takpe2 bebaloi kan :)

Sheell said...

Aida,
sheela ni classmate u, i baru jumpa blog u..so i will add in my blog and harap2 dapat promo blog u...hehehehe

happy la u kan...

('',)

ecahkoop said...

salam tuan umah,

saya ade satu blouse ni cepat sangat kedut...

baru kejap je pakai macam tak penah gosok je, padahal dah gosok.

agak2, kalo pakai spray ni bole tak bagi die keras n tak cepat kedut?

keh3

wani syazwani said...

kak aida,,wani dah gune kiwi starch since form 4 lagi..hehe..mmg sgt bergune..~_^

nieyzaa said...

huhu..
sy da beli dah kiwi neh..
tpkan..
xkeras pon tudung..
mcm mane care nak gune mende nih?

LaDy D said...

hye...
semlm sy trus beli spray nih...
tp x menjadi sgt la..
x bp nk keras...
camne ek??

mis bubble said...

haiii sume.....ika bru je nk belajar2 pkai tudun ni....so cam xbrape pndai sgt nk cantik2 kan tudung ni...heheh ble dh terbaca blog ni ika dpt la skit2 tips...hehe arap2 de lg tips yg ika leh tau....heheh

DilaJamalia said...

sangatsangat membantu =)

FANA said...

wah!

sungguh bagus
nk beli la nnt

nnt br tudung xlembik